Cardano, Geronimo, Offenbarung der Natur und natürlicher dingen auch mancherley subtiler würckungen

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[31.] Wie man die Plantas vnnd gewächs inn gůtem bauw vnnd ehren halten ſoll/ Das xxiij. Capitel.
[32.] Von wein vnd eſſig/ Das xxiiij. Capitel.
[33.] Von anderen Saten vnnd dem Honig/ Das xxv. Capittel.
[34.] Wie die ding erhalten werdend/ ſo von den Plan tis oder gewächſen harkommend/ Das xxvj. Capittel.
[35.] Hieronymi Cardani Doctors der Artznei zů Meyland von Mancherlei wun/ derbaren/ nateürlichen vnnd kunſtlichen ſachen/ Das ſibend Bůch Von den chieren/ vnnd was von inen kommet. Ein gemeine rechnung der thieren/ vnnd jr vnderſcheid/ das xxvij Capittel.
[36.] Von den vnuolkommen chieren/ Das xxviij. Capitell.
[37.] Von den Schlangen/ Das xxjx Capittel.
[38.] Wie man die kriechenden thier vnnd andere der geleichen vertreiben ſoll/ das xxx Capittel.
[39.] Von vierfüſſigen thieren/ das xxxj Capittel.
[40.] Wie man zů den vierfüſſigen thieren ſorg haben ſoll/ das xxxij Capittel.
[41.] Von der vierfüſſigen thieren eigen ſchafft/ Das xxxiij. Capitel.
[42.] Von den Vöglen/ Das xxxiiij Capittel.
[43.] Wie man zů den vöglen ſorg haben ſoll. das xxxv. Capittel.
[44.] Der vögel eigenſchafft. Das xxxvj. Capittel.
[45.] Von der fiſchen arch vnd vnderſcheid. Das xxxvij. Capitel.
[46.] Wie die fiſch zůerhalten/ vnnd ihre eigenſchafft/ Das xxxviij. Capittel.
[47.] Was von den Thieren kommet/ Das xxxix. Capittel.
[48.] Hieronymi Cardani Doctors der Artznei zů Meyland von Mancherlei wun/ derbaren/ nateürlichen vnnd kunſtlichen ſachen/ Das acht Bůch Von dem Menſchen. Von Menſchlicher natur/ Das xl. Capittel.
[49.] Von den ſinnen/ Das xli. Capittel.
[50.] Von dem gemůt/ Das xlij. Capittel.
[51.] Von des menſchen wunderwerck/ Das xliij. Capitel.
[52.] Wie die kranckheiten wunderbarer geſtalt geheilet werden. Das xliiij. Capittel.
[53.] Von gemeinem iamer/ Das xlv. Capittel.
[54.] Von menſchlicher ſachen ſubſtantz vnnd weſen/ Das xlvj. Capittel.
[55.] Hieronymi Cardani Doctors der Artznei zů Meyland von Mancherlei wun/ derbaren/ nateürlichen vnnd kunſtlichen ſachen/ Das neündt Bůch. Von Bewegungen. Von den Bewegungen ein gemeine rechnung/ Das xlvij. Capittel.
[56.] Von dem ſtättigen vnnd ewigen lauff-Das xlviij Capittel.
[57.] Hieronymi Cardani Doctors der Artznei zů Meyland von Mancherlei wun/ derbaren/ nateürlichen/ vnd kunſtlichen ſachen/ Das zehendt Bůch. Von kunſtreichen feüwren. Von deß feüwrs krafft vnnd erhaltung/ Das xlix. Capittel.
[58.] Von diſtillierung vnd kochung/ das l Capitel.
[59.] Von der Alchemei/ Das li Capittel.
[60.] Von glaß kunſt/ Das lij Capittel.
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1131Regiſter. fiſch mögen horen # cclxj
fiſch
ſo am luſtigeſten eſſen
# fol. # dlxxx
fiſch
vnderſcheiden # cccxiij
etliche
fiſch art ſeind eyttel weyblin
# fol. # ccc
fiſch
ſpeyß # cccxj
fiſchenn
fruchtbarkeit vnbekanndt
# fol. # ccxciiij
fiſch
geberden # cccxv vnd cccxxij
fiſchen
farb. # ccxcvj
fiſch
ſo vergifftet # cclxviij
fiſchen
grauſamkeit # cccxxvj
fiſch
zam gemachet # cccxxvij
fiſch
ſo auß feüwlung harkommend
# fol. # cclxxij
fiſchen
ſtimmen # cccxvij
fiſch
ſterbend inn bedecktem geſchirr
# fol. # cclvij
fiſchen
athem # cclvij
fiſch
habend nitt augbrauwen
# fol # cccj
fiſch
athmen nie # cclxj
fiſch
gefider # cclxiiij
fiſch
ſo fliegend # cccxxiij
fiſchen
magen # cclxij
fiſchen
alter # cccxxvj
fiſch
niſten nit # cccxxij
fiſch
ſo eines menſchenn geſtalt ha-
# bend # cccxxv
fiſch
mögend nitt menſchen ſein
# fol. # clxxv
fiſch
für holtz gebrauchet # cccx
fiſchen
geruch # cccviij
fiſchen
nammen enderet ſich
# fol. # cccxvij
fiſchzungen
# ccciiij
fiſch
mitt ancken geſotten/ bringet
# den außſatz # cxlviij
fiſch
auff einem papeyr zůkochen
# fol. # dccxcix
fiſchen
nutzbarkeyt # xxvj
fiſchen
mancherley haut
# fol. # cclxxvij
fiſchſtreit
# cccxxvj
fiſchen
von weiberen erquicket
# fol. #
fiſchoren
nutz # cclvj
fiſchhaupt
gar groß # dcxvj
fiſchen
# cccij # vnnd # ccciiij
fiſtula
# xlvij
flädermeüß
# ccxxxvj
flamm
treibt den bratſpiß
# fol. # cccciij
flamm
ſtercker dann ander feüwr
# fol. # dcclxxxvj
flecken
an pferden # ccxxvij
fleiſch
von vierfüſſigen thieren ge-
# ſund # dccxlvj
fleiſch
zůerkennen # dxxxvij
fleiſch
lang friſch bleiden
# fol. # cccxxxj
fleiſch
bald ſieden zůmachen
# fol. # dxlij
fleiſch
im haffen zůſam̃en wachſen
# fol. # cxlv
fleiſch
zůbehalten # dccccvij
fliegen
warumb ſchwartz # cxcvij
fliegen
haben zän # cxcj
fliegen
werden wider lebendig
# fol. # ccl
fliegende
fiſch # cccxxiij
flö
verderbend imm Meyen
# fol. # cc
flö
vertreiben # ccviij
flucht
vollbringen
# fol. # dxxxv
flüſſen
vrſprung # dcccxxij
flüß
bey dem vrſprung dünn
# fol. # dj
flüß
ſo am gröſten ſeind # dcccxxiij
flüß
werden zemorgen groß
# fol. # dcccxxv
flüß
überſchwimmen
# fol. # dccccxviij
forcht
art # dccccviij
forchtſammen
thier am fruchtbar-
# ſten # xxj
yede
frag in zweyen puncten
# fol. # xvj
franciſcus
Künig in Franckreich
# gelobet # liiij
franciſci
Mirandulen ihrtumb
# fol. # dcxl
Franckreich
größe
# fol. # dxix

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