Cardano, Geronimo, Offenbarung der Natur und natürlicher dingen auch mancherley subtiler würckungen

Table of contents

< >
[31.] Wie man die Plantas vnnd gewächs inn gůtem bauw vnnd ehren halten ſoll/ Das xxiij. Capitel.
[32.] Von wein vnd eſſig/ Das xxiiij. Capitel.
[33.] Von anderen Saten vnnd dem Honig/ Das xxv. Capittel.
[34.] Wie die ding erhalten werdend/ ſo von den Plan tis oder gewächſen harkommend/ Das xxvj. Capittel.
[35.] Hieronymi Cardani Doctors der Artznei zů Meyland von Mancherlei wun/ derbaren/ nateürlichen vnnd kunſtlichen ſachen/ Das ſibend Bůch Von den chieren/ vnnd was von inen kommet. Ein gemeine rechnung der thieren/ vnnd jr vnderſcheid/ das xxvij Capittel.
[36.] Von den vnuolkommen chieren/ Das xxviij. Capitell.
[37.] Von den Schlangen/ Das xxjx Capittel.
[38.] Wie man die kriechenden thier vnnd andere der geleichen vertreiben ſoll/ das xxx Capittel.
[39.] Von vierfüſſigen thieren/ das xxxj Capittel.
[40.] Wie man zů den vierfüſſigen thieren ſorg haben ſoll/ das xxxij Capittel.
[41.] Von der vierfüſſigen thieren eigen ſchafft/ Das xxxiij. Capitel.
[42.] Von den Vöglen/ Das xxxiiij Capittel.
[43.] Wie man zů den vöglen ſorg haben ſoll. das xxxv. Capittel.
[44.] Der vögel eigenſchafft. Das xxxvj. Capittel.
[45.] Von der fiſchen arch vnd vnderſcheid. Das xxxvij. Capitel.
[46.] Wie die fiſch zůerhalten/ vnnd ihre eigenſchafft/ Das xxxviij. Capittel.
[47.] Was von den Thieren kommet/ Das xxxix. Capittel.
[48.] Hieronymi Cardani Doctors der Artznei zů Meyland von Mancherlei wun/ derbaren/ nateürlichen vnnd kunſtlichen ſachen/ Das acht Bůch Von dem Menſchen. Von Menſchlicher natur/ Das xl. Capittel.
[49.] Von den ſinnen/ Das xli. Capittel.
[50.] Von dem gemůt/ Das xlij. Capittel.
[51.] Von des menſchen wunderwerck/ Das xliij. Capitel.
[52.] Wie die kranckheiten wunderbarer geſtalt geheilet werden. Das xliiij. Capittel.
[53.] Von gemeinem iamer/ Das xlv. Capittel.
[54.] Von menſchlicher ſachen ſubſtantz vnnd weſen/ Das xlvj. Capittel.
[55.] Hieronymi Cardani Doctors der Artznei zů Meyland von Mancherlei wun/ derbaren/ nateürlichen vnnd kunſtlichen ſachen/ Das neündt Bůch. Von Bewegungen. Von den Bewegungen ein gemeine rechnung/ Das xlvij. Capittel.
[56.] Von dem ſtättigen vnnd ewigen lauff-Das xlviij Capittel.
[57.] Hieronymi Cardani Doctors der Artznei zů Meyland von Mancherlei wun/ derbaren/ nateürlichen/ vnd kunſtlichen ſachen/ Das zehendt Bůch. Von kunſtreichen feüwren. Von deß feüwrs krafft vnnd erhaltung/ Das xlix. Capittel.
[58.] Von diſtillierung vnd kochung/ das l Capitel.
[59.] Von der Alchemei/ Das li Capittel.
[60.] Von glaß kunſt/ Das lij Capittel.
< >
page |< < of 997 > >|
1131Regiſter. fiſch mögen horen # cclxj
fiſch ſo am luſtigeſten zů eſſen
# fol. # dlxxx
fiſch vnderſcheiden # cccxiij
etliche fiſch art ſeind eyttel weyblin
# fol. # ccc
fiſch ſpeyß # cccxj
fiſchenn fruchtbarkeit vnbekanndt
# fol. # ccxciiij
fiſch geberden # cccxv vnd cccxxij
fiſchen farb. # ccxcvj
fiſch ſo vergifftet # cclxviij
fiſchen grauſamkeit # cccxxvj
fiſch zam gemachet # cccxxvij
fiſch ſo auß feüwlung harkommend
# fol. # cclxxij
fiſchen ſtimmen # cccxvij
fiſch ſterbend inn bedecktem geſchirr
# fol. # cclvij
fiſchen athem # cclvij
fiſch habend nitt augbrauwen
# fol # cccj
fiſch athmen nie # cclxj
fiſch gefider # cclxiiij
fiſch ſo fliegend # cccxxiij
fiſchen magen # cclxij
fiſchen alter # cccxxvj
fiſch niſten nit # cccxxij
fiſch ſo eines menſchenn geſtalt ha-
# bend # cccxxv
fiſch mögend nitt menſchen ſein
# fol. # clxxv
fiſch für holtz gebrauchet # cccx
fiſchen geruch # cccviij
fiſchen nammen enderet ſich
# fol. # cccxvij
fiſchzungen # ccciiij
fiſch mitt ancken geſotten/ bringet
# den außſatz # cxlviij
fiſch auff einem papeyr zůkochen
# fol. # dccxcix
fiſchen nutzbarkeyt # xxvj
fiſchen mancherley haut
# fol. # cclxxvij
fiſchſtreit # cccxxvj
fiſchen von weiberen erquicket
# fol. # cij
fiſchoren nutz # cclvj
fiſchhaupt gar groß # dcxvj
fiſchen # cccij # vnnd # ccciiij
fiſtula # xlvij
flädermeüß # ccxxxvj
flamm treibt den bratſpiß
# fol. # cccciij
flamm ſtercker dann ander feüwr
# fol. # dcclxxxvj
flecken an pferden # ccxxvij
fleiſch von vierfüſſigen thieren ge-
# ſund # dccxlvj
fleiſch zůerkennen # dxxxvij
fleiſch lang friſch bleiden
# fol. # cccxxxj
fleiſch bald ſieden zůmachen
# fol. # dxlij
fleiſch im haffen zůſam̃en wachſen
# fol. # cxlv
fleiſch zůbehalten # dccccvij
fliegen warumb ſchwartz # cxcvij
fliegen haben zän # cxcj
fliegen werden wider lebendig
# fol. # ccl
fliegende fiſch # cccxxiij
flö verderbend imm Meyen
# fol. # cc
flö vertreiben # ccviij
flucht zů vollbringen
# fol. # dxxxv
flüſſen vrſprung # dcccxxij
flüß bey dem vrſprung dünn
# fol. # dj
flüß ſo am gröſten ſeind # dcccxxiij
flüß werden zemorgen groß
# fol. # dcccxxv
flüß zů überſchwimmen
# fol. # dccccxviij
forcht art # dccccviij
forchtſammen thier am fruchtbar-
# ſten # xxj
yede frag in zweyen puncten
# fol. # xvj
franciſcus Künig in Franckreich
# gelobet # liiij
franciſci Mirandulen ihrtumb
# fol. # dcxl
Franckreich größe
# fol. # dxix

Text layer

  • Dictionary

Text normalization

  • Original
  • Regularized
  • Normalized

Search


  • Exact
  • All forms
  • Fulltext index
  • Morphological index